MY KTEO

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Τέλος εποχής για το Δήμο Χαλκιδέων – Συγκινημένη η Έλενα Βάκα αποχαιρέτισε τους Χρήστο Παγώνη, Βασίλη Καθαροσπόρη, Βαγγέλη Σταματούκο και Τάσο Καλαθέρη (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Το τέλος μια εποχής σηματοδοτεί η αποχώρηση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση τεσσάρων ανθρώπων, που, όπως και η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα επεσήμανε, έχουν συνδέσει άρρηκτα
το όνομά τους με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων. 

Φορτισμένη συναισθηματικά και μη μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή της, η Έλενα Βάκα αποχαιρέτισε το απόγευμα της Πέμπτης, στην τελευταία με την παρούσα σύνθεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Χρήστο Παγώνη, Βασίλη Καθαροσπόρη, Βαγγέλη Σταματούκο και Τάσο Καλαθέρη.

«Η σημερινή είναι μια ιστορική μέρα, καθώς από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα απουσιάζουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν συνδέσει το όνομά τους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων. Παρά τις όποιες διαφωνίες μας, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα δήμαρχος έδειξαν διάθεση συνεργασίας » είπε μεταξύ άλλων η Έλενα Βάκα. 

«Ο Χρήστος Παγώνης υπήρξε ένας δήμαρχος, αλλά και επικεφαλής αντιπολίτευσης που ότι έκανε είχε ως μοναδικό κίνητρο την αγάπη του για την Χαλκίδα και γενικότερα το Δήμο Χαλκιδέων. Στη θητεία του ως δήμαρχος είχε οραματιστεί και σχεδιάσει μεγάλα και σημαντικά έργα για την πόλη» τόνισε η δήμαρχος.

Για τον Βασίλη Καθαροσπόρη η Έλενα Βάκα επεσήμανε ότι αν και η σχέση τους έχει περάσει από 40 κύματα, παραμένει μια σχέση αλληλοσεβασμού. Του αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να γνωρίζει καλύτερα την Χαλκίδα και τον χαρακτήρισε αληθινό εργάτη που έβρισκε πάντα λύσεις και που προσέφερε πολλά στους επικεφαλής των παρατάξεων που τον είχαν στο πλευρό τους. 
«Κανείς αναντικατάστατος. Όμως την σπιρτάδα, ο ύφος και το αλέγκρο του χαρακτήρα του Βασίλη Καθαροπόρη δύσκολα θα το ξαναβρούμε» είπε η Έλενα Βάκα.

«Νέστορα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χαρακτήρισε η δήμαρχος τον Βαγγέλη Σταματούκο. «Κι αυτό γιατί αν και βρισκόταν στην αντιπολίτευση έβρισκε πάντα τον τρόπο να είναι ουσιαστικά παρεμβατικός σε όφελος του Δήμου» είπε η Έλενα Βάκα, που όπως υπογράμμισε θα της λείψουν ιδιαίτερα οι ατάκες του.

Μόνο καλά λόγια όμως είχε να πει η δήμαρχος και για τον Τάσο Καλαθέρη. Τον χαρακτήρισε «χαλκιδολάτρη», ένα προσόν που λίγοι έχουν, σύμφωνα με την Έλενα Βάκα.

Για όλα τα παραπάνω και όχι μόνο η δήμαρχος ευχήθηκε η σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου να είναι τουλάχιστον ισάξια, αν όχι καλύτερη από την παρούσα. 

Ως ένδειξη του σεβασμού προς το πρόσωπό τους η Έλενα Βάκα τους χάρισε από έναν μικρό πίνακα φιλοτεχνημένο από τον εικαστικό Γιώργο Γατόπουλο.

Τα όσα δήλωσαν οι Χρήστος Παγώνης, Βασίλης Καθαροσπόρης, Βαγγέλης Σταματούκος και Τάσος Καλαθέρης σε νεότερη ανάρτηση.