MY KTEO

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας: Στήριξη στους γιατρούς του Κ.Υ Ψαχνών


 Μας κοινοποιήθηκε το υπόμνημα των γιατρών του Κ.Υ Ψαχνών με το οποίο με πολύ γλαφυρό και ουσιαστικό τρόπο καταγγέλλουν τις πρακτικές της Διοίκησης της 5ης ΥΠΕ. Θεωρούμε απαράδεκτο και το έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζονται ως “περιφερόμενος θίασος”, να δουλεύουν με εντέλλεσθε και καταναγκασμούς. Μην προκαλεί κανένα ερωτηματικό σε Διοίκηση Γ.Ν.Χαλκίδας – 5η ΥΠΕ - Κυβέρνηση γιατί θέσεις μένουν άγονες, γιατί γιατροί παραιτούνται. Αυτά είναι συνέπεια του πως αντιμετωπίζονται τόσο οι γιατροί όσο και το υπόλοιπο προσωπικό. Αν κάτι αποδεικνύει το υπόμνημα των γιατρών και η στήριξη της ΕΙΝΝΕΥΒ, είναι ότι όλα όσα φωνάζει ο Σύλλογος Εργαζομένων ισχύουν στο ακέραιο.

 Εδώ και πολύ καιρό ζητάμε:

 

·         Ενίσχυση της Π.Φ.Υ , Κ. Υγείας λειτουργικά και όχι να παραπαίουν.

 

·         Να ενισχυθούν με μόνιμους γιατρούς και λοιπό προσωπικό από τη Σκύρο και την Κύμη ως την Κάρυστο και την Ιστιαία ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του Νομού.

 

·         Αυτό φώναζαν ο κόσμος της Ιστιαίας και της Καρύστου. που βγήκε στους δρόμους, τους προηγούμενους μήνες.

 

     Ως Σύλλογος εργαζομένων στεκόμαστε στο πλάι των εργαζομένων. Καλούμε τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ να ανακαλέσει την εντολή μετακίνησης και να προκηρύξει τις κενές οργανικές θέσεις στο Π.Π.Ι Σκύρου δίνοντας κίνητρα, ώστε να καλυφθούν άμεσα με μόνιμο ιατρικό προσωπικό.

 

Το επόμενο διάστημα μαζί με την ΕΙΝΝΕΥΒ θα επιδιώξουμε συντονισμό δράσεων και κινητοποίησης.