MY KTEO

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Χαλκίδα: Το γλέντησαν οι Θεσσαλοί! (ΦΩΤΟ)

Την πρώτη του εκδήλωση πραγματοποίησε με επιτυχία ο νεοσύστατος Πανθεσσαλικός Σύλλογος Εύβοιας, το μεσημέρι της Κυριακής σε γνωστό κοσμικό κέντρο της Χαλκίδας, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, δίνοντας ένα δείγμα για το πως γλεντάνε οι Θεσσαλοί.

Με τραγούδι, χορός και πολύ κέφι το έριξαν έξω οι εκ Θεσσαλίας χαλκιδέοι και οι φίλοι τους και τα χαμόγελα περίσσευαν για τον πρόεδρο του Συλλόγου Κώστα Μπαρούτα. 

Πριν ο κέφι ανάψει και μετά την κοπή της πίτας, την εκδήλωση οι βουλευτές Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη και Κατερίνα Καζάνη, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Χαλκιδέων Δήμητρα Σακελλαράκη και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας Βούλα Αγιοστρατίτη.

Ο πρόεδρος επεφύλασσε μια έκπληξη στον Φάνη Σπανό. Εκ μέρους του Συλλόγου του έκανε δώρο το βιβλίο της Θεσσαλής συγγραφέα Μαρούλας Κλιάφα «Άνθρωποι του Μόχθου», που μιλά για τα παλιά επαγγέλματα των Θεσσαλών. Ενώ η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος του Συλλόγου, μιας και κατάγεται από τη Θεσσαλία.

Ο πρόεδρος του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Εύβοιας Κώστας Μπαρούτας καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και έκανε τον απολογισμό των πρώτων μηνών λειτουργίας του Συλλόγου. Αναφέρθηκε στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους συμπατριώτες τους στη Θεσσαλία, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, στη λειτουργία χορευτικού τμήματος και στην διοργάνωση της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας. Επίσης ενημέρωσε ότι ο Σύλλογος θα λάβει μέρος  στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου και όσα μέλη επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή.

Ακολούθησε ένα παραδοσιακό γλέντι με ορχήστρα από τη Θεσσαλία, ενώ το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου έκανε επίδειξη των χορευτικών του ικανοτήτων, παρακινώντας πολλούς από τους παρευρισκομένους να ανέβουν στην πίστα και να τους ακολουθήσουν.