MY KTEO

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Χορευτικό «παλιρροιακό κύμα» με τα «Γαϊτανάκια του Ευρίπου» και τον «Καβοντορίτικο» βούλιαξε για ακόμα μια χρονιά την παραλία της Χαλκίδας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)



Μια ανθρώπινη αλυσίδα απλώθηκε σε όλη της παραλία της Χαλκίδας την Κυριακή το μεσημέρι στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Χαλκιδεων στο πλαίσιο του Θαλασσινού Καρναβαλιού.

Εκατοντάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα έπλεξαν τα γαϊτανάκια και χόρεψαν το γνωστό σε όλους «Καβοντορίτικο» και άλλους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, παρασύροντας τους χαλκιδέους και τους επισκέπτες της πόλης στον χορό, με τον Νίκο Οικονομίδη, την Κυριακή Σπανού και την ορχήστρα τους να δίνουν τον ρυθμό.

75 Πολιτιστικοί Σύλλογοι από την Εύβοια, αλλά και όλη την Ελλάδα, σχολεία, ανεξάρτητες ομάδες μικρών και μεγάλων, γιγάντωσαν και φέτος με τις συμμετοχές τους τον αποκριάτικο θεσμό που έχει γίνει πια παράδοση για την πόλη της Χαλκίδας, τα «Γαϊτανάκια του Ευρίπου». Ένα εντυπωσιακό  υπερθέαμα με τη συμμετοχή 1750 και άνω χορευτών, που ξεκίνησαν στις 11:30 το πρωί και «έπλεξαν» τα Γαϊτανάκια τους, στην παραλία Χαλκίδας και τα στενά του Ευρίπου, χορεύοντας ελληνικούς χορούς και κλείνοντας με τον Ευβοιώτικο «Καβοντορίτικο».

Ιδιαίτερα συγκινημένη από την ανταπόκριση του κόσμου δήλωσε η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, που μαζί με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δήμητρα Σακελλαράκη καλωσόρισαν όσους πλημμύρισαν τον Εύριπο για να συμμετέχουν στο μοναδικό σε όλη την Ελλάδα έθιμο και δημιούργησαν έναν χορευτικό «παλιρροιακό κύμα» στην παραλία της Χαλκίδας.