MY KTEO

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Νωρίτερα και οι μισθοδοσίες σε ιδιωτικό τομέα τον Μάρτιο - Η νέα ημερομηνία


Το κλείσιμο των τραπεζών φέρνει νωρίτερα τις πληρωμές των μισθών για ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Τον Μάρτιο κλείνουν οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες και αυτό αυτόματα σημαίνει ότι οι πληρωμές των μισθών σε ιδιωτικό τομέα θα γίνουν νωρίτερα.

Οι μισθοί των ιδιωτικών υπαλλήλων μπαίνουν στους λογαριασμούς πάντα -σχεδόν- την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Αυτόν τον μήνα, τον Μάρτιο, οι πληρωμές ήταν να γίνουν κανονικά την Παρασκευή 29 Μαρτίου, όμως η πληρωμή θα γίνει την Πέμπτη στις 28 Μαρτίου.

Ο λόγος είναι απλός, καθώς οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές από την Παρασκευή 29 Μαρτίου μέχρι και την Δευτέρα 1 Απριλίου.

Δηλαδή όσον αφορά τις μισθοδοσίες θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης ή Τρίτη 2 Απριλίου (αργότερα) ή την Πέμπτη 28 Μαρτίου (νωρίτερα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεταφορές για τις ίδιες τις τράπεζες θα εκτελούνται κανονικά αλλά η ημερομηνία αξίας τους θα είναι από την Τρίτη 2 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι αυτές τις τέσσερις μέρες κλειστό θα παραμείνει και το το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Γιατί κλείνουν οι τράπεζες
Λόγω της εορτής του Πάσχα των Καθολικών, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου, θα εκτελεστούν την Τρίτη 2 Απριλίου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος το 2024 το Καθολικό Πάσχα πέφτει την Κυριακή 31 Μαρτίου. Πρόκειται για μία ημερομηνία που καθορίζεται από την Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο που ακολουθεί την εαρινή ισημερία.

Η ισημερία πέφτει στις 20 Μαρτίου 2024, επομένως η πρώτη πανσέληνος που ακολουθεί είναι στις 29 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, όπως έχουν προειδοποιήσει οι τράπεζες:
«Λόγω της εορτής του Πάσχα των Καθολικών, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται την Παρασκευή 29 Μαρτίου και τη Δευτέρα 1 Απριλίου, θα εκτελεστούν την Τρίτη 2 Απριλίου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη».



iEidiseis.gr