MY KTEO

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Μίμης Δομάζος για Βίκυ Μοσχολιού: «Να μην στα συζητήσω, τώρα έχω άλλη οικογένεια»


Ο Μίμης Δομάζος ήταν καλεσμένος στο Στούντιο 4 όπου μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για την μεγάλη του πορεία στα γήπεδα, καθώς και για τη ζωή του.

Ο παλαίμαχος στρατηγός των γηπέδων αναφέρθηκε αρχικά στα δύσκολα παιδικά χρόνια και στο ξεκίνημά του: «Ξεκίνησα από την Άμυνα Αμπελοκήπων, δίπλα από τον Παναθηναϊκό.

Εγώ ήμουν τυχερός γιατί γεννήθηκα στα Τουρκοβούνια και όταν χώρισε η μάνα μου με τον πατέρα μου, έμενε δίπλα στο γήπεδο. Και αν δεν χώριζαν οι γονείς μου δεν θα γινόμουν ποδοσφαιριστής. Ο πατέρας μου ήταν πολύ σκληρός, δεν ήθελε να παίζω μπάλα. Όταν πήγα στην Άμυνα Αμπελοκήπων, για να με βάλουν να παίξω γιατί ήμουν 14 ετών, με έγραψαν 16. Ο πατέρας μου ήρθε να με δει να παίζω όταν έγινα πια Δομάζος».

Όταν υπέγραψα στον Παναθηναϊκό, πήγαινα ακόμα σχολείο. Να φανταστείτε έμεινα σε δύο μαθήματα! Ένας διευθυντής τότε, Γκίνης λεγόταν, φώναξε τη μάνα μου τον τελευταίο χρόνο και της είπε «Πάρτον απο 'δω, δεν διαβάζει, δεν κάνει τίποτα. Αυτός θα γίνει λούστρος, μόνο μπάλα θέλει να παίζει».

Όταν έπρεπε το σχολείο να παίξει με μια άλλη ομάδα και ο ίδιος διευθυντής μού ζήτησε να παίξω και θα έγραφε εκείνος για να πάρω το απολυτήριο. Δεν πήγα ποτέ γιατί ήμουν πολύ σκληρός. Η μάνα μου δεν ήθελε να παίζω μπάλα, δεν άκουγε ούτε το ράδιο όταν έπαιζα γιατί φοβόταν μη χτυπήσω», είπε για την πρώτη του επαφή με τα γήπεδα.

Στον Παναθηναϊκό βρέθηκε με υποσχετική στο 1958 και περιγράφει πως οι νεαροί παίκτες μεταγράφονταν τότε στις μεγαλύτερες ομάδες: «Στις μεταγραφές ερχόταν η μεγάλη ομάδα στη μικρότερη και έλεγε ποιον θέλει. Μας έδωσαν μια φανέλα και μια πορτοκαλάδα. Δεν έδιναν χρήματα τότε οι ομάδες. Έτσι υπέγραψα στον Παναθηναϊκό. Μμε πήραν με υποσχετική, το '58, αλλά με άφησαν να παίξω για ένα ακόμα χρόνο στην Άμυνα Αμπελοκήπων. Για να μη φύγω να πάω αλλού.

Όταν ξεκίνησα έπαιζα με μεγάλους παίκτες. Μεγάλοι ποδοσφαιριστές! Όταν έμπαινα στα αποδυτήρια τούς μιλούσα στον πληθυντικό, αλλά μέσα στο γήπεδο δεν λογάριαζα κανένα. Ήμουν πολύ εγωιστής. Ο προπονητής δεν μου έλεγε τίποτα ποτέ. Μου έλεγε «Θα έχεις δύο από πίσω σου, κοίτα τι να τους κάνεις». Υπάρχει παίκτης που προετοιμάζεται από τη Δευτέρα μέχρι να παίξει την Κυριακή; Στο μυαλό μου προετοιμαζόμουν. Έπρεπε να οργανώσω το παιχνίδι. Έβλεπα τον παίκτη που θα μου δώσει τη μπάλα και ήδη σκεφτόμουν τι θα την κάνω. Όταν γυρνούσα σπίτι ήθελα μία ώρα να ξεκουραστώ πνευματικά, όχι σωματικά», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μίμης Δομάζος δεν δήλωσε ποτέ πως ήταν σταρ, κρατούσε χαμηλούς τόνους: «Δεν ήμουν σταρ, δεν με ένοιαζε. Εμένα με ένοιαζε να μπω στο γήπεδο, να ιδρώσω τη φανέλα, να παίξω για τον κόσμο και να βγω πρώτος. Έπαιζα για 22 χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι 22 χρόνια πρώτος. Έκανα ζωή επαγγελματία. Δεν ξέρω αν ήμουν όμορφος. Η κόρη μου και η γυναίκα μου είναι. Τότε δεν έπρεπε να κάνουμε σφάλματα.

Είχαμε κι εμείς τις κατακτήσεις μας. Πρέπει να είσαι σωστός, να ξέρεις τι θέλεις. Αγαπούσα τη μπάλα πιο πολύ, ήμουν ερωτευμένος με τη μπάλα. Κοιμόμουν και ξυπνούσα με τη μπάλα. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν τι θα κάνω στο γήπεδο», είπε για τον τρόπο που η μπάλα ήταν και μέρος της προσωπικής του ζωής.

Αργότερα ασχολήθηκε και με τη νύχτα, κάνοντας ένα επιτυχημένο άνοιγμα στον Ζυγό, όπου τραγούδησαν όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες: «Από τον Ζυγό πέρασαν μεγάλα ονόματα, έγραψε ιστορία. Αλλά δεν θέλω να μιλάω για αυτά. Δουλέψαμε με τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες. Με τον Πάριο, με την Αλεξίου, τον Πλέσσα, τον Κηλαηδώνη, τον Μητροπάνο. Κάθε Σάββατο βγάζαμε τρία προγράμματα. Ξεκινούσαμε στις 10, κλείναμε στις 2 και ανά μιάμιση ώρα τους βγάζαμε έξω γιατί περίμεναν άλλοι ουρά», είπε για την γνωστή μουσική σκηνή.

Με την κόρη του Πόπη, έχουν δημιουργήσει την πρώτη δωρεάν ακαδημία ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Το μόνο αντίτιμο είναι τροφές για τα αδέσποτα, αφού αγαπά πολύ τα ζώα και μυεί και τα παιδιά σε αυτό.

Όταν η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος θέλησαν να μάθουν για τον γάμο του με τη Βίκυ Μοσχολιού και το γεγονός πως παρέμειναν φίλοι μετά τον χωρισμό τους και μέχρι το τέλος. «Να μην στα συζητήσω. Τώρα έχω άλλη οικογένεια, δεν θέλω να μιλάμε για τα παλιά», είπε και απέφυγε να απαντήσει περισσότερα.iEidiseis.gr