MY KTEO

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα 5 και 6 Μαίου 2024 πανηγυρίζει η Ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ


Την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα 5 και 6 Μαίου 2024 πανηγυρίζει η Ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Κυριακή του Πάσχα 5 Μαίου 2024  και ώρα 6.οο μ.μ το απόγευμα, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ΄ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στον οποίο  θα προεξάρχει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας Αρχιμανδρίτης π.Τιμόθεος  Μπαϊμπάκης.

 Την Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαίου 2024 και ώρα 7.00π.μ το πρωί, θα τελεστεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία  θα προεξάρχει και θα κηρύξει τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος.

 Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος του Αγίου Γεωργίου, με τη συνοδεία Ένοπλης Διμοιρίας στρατιωτικού αγήματος  απόδοσης τιμών και συνοδεία καβαλάρηδων σύμφωνα με την παλαιά παράδοση της Ι. Μονής. Μετά το πέρας της πανηγυρικής  Λιτανείας  θα διανεμηθεί  ευλογημένο φαγητό.

Δύναμη της τροχαίας θα φροντίσει για την ασφαλή προσέλευση και αναχώρηση των προσκυνητών.