MY KTEO

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Συγκίνηση στην τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας σε αίθουσα «Λάμπρου Γκάνη» (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία της οικογένειας του αείμνηστου Λάμπρου Γκάνη, ο οποίος και διετέλεσε για 21 χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, η τελετή ονοματοδοσία της αίθουσας που στεγάζεται ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας στο Δικαστικό Μέγαρο, σε αίθουσα «Λάμπρου Γκάνη».

Ήταν όλοι εκεί! Εκτός από την οικογένεια του, τη σύζυγό του Ευγενία, τα παιδιά του Πένυ, Εύη και Βασίλη και την αδελφή του Μαρία, αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου, το παρών έδωσε και πλήθος συναδέλφων του. Ανάμεσά τους ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, οι αντιδήμαρχοι Δήμητρα Σακελλαράκη και Κώστας Ζέρβας, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Ιωάννα Δαριβέρη κ.α.

Παρών όμως ήταν και ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τέλεσε αγιασμό για την ονοματοδοσία της αίθουσας και επιμνημόσυνη δέηση. Ο σεβασμιότατος μίλησε για το ήθος του Λάμπρου Γκάνη, αλλά και για την άριστη συνεργασία και επικοινωνία που είχαν για πολλά χρόνια. «Είναι σπουδαίο να τιμάμε τους ανθρώπους που διακρίνονται για το ήθος και την αρετή τους. Υπήρξε ένας αφοσιωμένος άνθρωπος στην πίστη της εκκλησίας και υπερασπίστηκε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της εκκλησίας, τα οποία στην πραγματικότητα είναι συμφέροντα των ανθρώπων». Επίσης ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στην δύσκολη για Λάμπρο Γκάνη περίοδο, όταν «επέδειξε πίστη και υπομονή και κράτησε τον σταυρό του αγόγγυστα και αδιαμαρτύρητα».

Φανερά συγκινημένος ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας Δημήτρης Γκίκας, με τη σειρά του αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του Λάμπρου Γκάνη και στα μέγιστα που προσέφερε όχι μόνο στον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας, αλλά και στην τοπική κοινωνία συμβάλλοντας, μεταξύ πολλών άλλων, και στην ίδρυση του Εφετείου Ευβοίας, του οποίου ήταν εμπνευστής και πρωτεργάτης.

Ο πρόεδρος μίλησε επίσης για την πανάξια παρουσία του Λάμπρου Γκάνη, που θήτευσε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου από το έτος 1984 έως το έτος 2017, σε όλα τα αξιώματα και διετέλεσε πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας από το έτος 1996 μέχρι το έτος 2017, επί 21 συναπτά έτη. Αλλά παρουσία που αναγνωρίσθηκε και επιβραβεύθηκε με την επί σειρά ετών εκλογή του ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, καθώς με την επί σειρά ετών εκλογή του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λ.ΕΔ.Ε, του οποίου διετέλεσε Γενικός Γραμματέας τα έτη 2000 έως 2002 και Πρόεδρος από την 7η Οκτωβρίου 2006 έως την 7η Ιουλίου 2007.

«Ο Λάμπρος Γκάνης θα αποτελεί για πάντα ένδοξο κομμάτι της νεότερης και όχι μόνο ιστορίας του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, φωτεινό παράδειγμα για όλους μας και η προσφορά του θα μνημονεύεται ες αεί στο μέλλον» είπε ο πρόεδρος.

Για την προσφορά του Λάμπρου Γκάνη μίλησε και ο Θανάσης Ζεμπίλης, που έκανε λόγο για έναν προικισμένο με αρετές άνθρωπο, που αποτελούσε πρότυπο επιστήμονα, οικογενειάρχη, πολίτη και δημοσίου προσώπου. «Άφησε πολυσχιδές έργο με πιο πρόσφατο την ίδρυση του Εφετείου Εύβοιας, που ήταν ένα κατόρθωμα του Λάμπρου Γκάνη. Ήταν το επιστέγασμα μια αθόρυβης, συστηματικής και μεθοδικής προσπάθειας, αλλά και του κύρους που διέθετε, ως νομικός» σημείωσε ο βουλευτής.

«Ήταν τιμή για την πόλη της Χαλκίδας που είχε στη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας τον Λάμπρο Γκάνη για τόσα χρόνια. Γιατί ήταν πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια, κάθε δημοτικής αρχής, σε όλα τα κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα» είπε η Έλενα Βάκα με έκδηλη τη συγκίνησή της. «Ως δικηγόρος και ως άνθρωπος είχα την τιμή σε νεαρή ηλικία να θητεύσω στο πλευρό του για δυο θητείες ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου. Και μπορώ να πω ότι ο Λάμπρος Γκάνης είχε όλα τα χαρακτηριστικά που ένας σωστός διοικητής πρέπει να έχει. Ήταν σοφός. Ήταν δίκαιος. Ήταν αντικειμενικός. Αγαπούσε πολύ αυτό που έκανε» είπε μεταξύ άλλων η δήμαρχος και αναφέρθηκε στην προσωπική τους σχέση τονίζοντας ότι στάθηκε δίπλα της όλα τα χρόνια και την τίμησε με τη φιλία του.

Εκ μέρους της οικογένειας μίλησε η κόρη του αείμνηστου Λάμπρου Γκάνη, Εύη Γκάνη, η οποία ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας για την πρωτοβουλία του να ονομαστεί η αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου ως αίθουσα Λάμπρου Γκάνη. «Με την απόφαση αυτή αναγνωρίζεται έμπρακτά η προσφορά του στον Σύλλογο, που υπηρέτησε με αφοσίωση. Όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκε για την προάσπιση ων δικαιωμάτων του κλάδου και τη βελτίωση των συνθηκών άσκησης του επαγγέλματός μας στην καθημερινότητα, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα προβλήματα των νέων συναδέλφων» είπε μεταξύ άλλων η Εύη Γκάνη και υπογράμμισε ότι ακόμα και τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης ο Λάμπρος Γκάνης έχοντας ως κινητήριο δύναμη την επιθυμία του για προσφορά και την αγάπη του για το επάγγελμά, συνέχισε να αγωνίζεται.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας για το έργο και την προσφορά του Λάμπρου Γκάνη, την οποία και παρέλαβε η σύζυγό του, Ευγενία. 

Η τελετή ονοματοδοσίας έκλεισε με τα αποκαλυπτήρια της σχετικής επιγραφής στην είσοδο της αίθουσας από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρη Γκίκα και την σύζυγο του Λάμπρου Γκάνη, Ευγενία.