MY KTEO

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Το παρασκήνιο της απόφασης της ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη - Ποιος "άλλαξε γνώμη" τελευταία στιγμή


Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η πρόσφατη απόφαση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για το πώς θα γίνει η ενημέρωση του Νίκου Ανδρουλάκη για τους λόγους που είχε τεθεί υπό παρακολούθηση το κινητό του τηλέφωνο από την ΕΥΠ, όπως μεταδίδει το thetoc.gr. 

Και αυτό γιατί εκεί που όλα έδειχναν ότι η ενημέρωση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ θα γινόταν από την ΕΥΠ, με ότι αυτό συνεπάγεται, η τελική απόφαση είναι ότι η ενημέρωση θα γίνει από την ΑΔΑΕ. Δηλαδή η Ανεξάρτητη Αρχή θα ζητήσει και θα παραλάβει τον πλήρη φάκελο από την Υπηρεσία, θα τον μελετήσει και μετά θα αποφασίσει αν διακυβεύονται οι λόγοι της παρακολούθησης, αν δηλαδή υπάρχει θέμα με τους εθνικούς λόγους που επικαλείται η υπηρεσία για την συνακρόαση και αναλόγως θα ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη. Ετσι θα αποφασίσει και τι ακριβώς θα του πει.

Πώς έγινε αυτό; Αυτό έγινε γιατί την τελευταία στιγμή ένα μέλος της Επιτροπής, από τους πρόσφατα διορισμένους από την κυβέρνηση, άλλαξε άποψη και γνώμη και συντάχθηκε με τη μειοψηφία. Και το σκορ έγινε 4-3.

Όπως γράφει στη στήλη του στα Νέα ο Γιώργος Παπαχρήστος, η απόφαση είναι μια ήττα για την κυβέρνηση, που ήθελε τον πρώτο ρόλο στην ενημέρωση Ανδρουλάκη να έχει η ΕΥΠ, ενώ σημειώνει ότι δεν θα αποκαλύψει το όνομα του μέλους της ΑΔΑΕ παρά μόνο την ιδιότητά του: Είναι καθηγητής. Και προσθέτει: "Αναμένεται τώρα το επόμενο βήμα που είναι η επιστολή της ΑΔΑΕ στην ΕΥΠ για να της διαβιβαστεί ο ΠΛΗΡΗΣ- το γράφω με κεφαλαία γιατί μπορεί κάπου να παραπέσουν τίποτε έγγραφα που έχουν διασωθεί της καταστροφής των αρχείων παρακολούθησης- ο πλήρης φάκελος Ανδρουλάκη."



capital.gr