MY KTEO

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

O Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος παράρτημα Εύβοιας συμμετείχε στη μουσική διαμαρτυρία

O Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος παράρτημα Εύβοιας συμμετείχε στη μουσική διαμαρτυρία. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Το Σάββατο 30 Μάρτη, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η μουσική διαμαρτυρία, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Μουσικού Σχολείου. Η σχολική κοινότητα, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί μαζί με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και πλήθος αλληλέγγυων φορέων, ζωντάνεψε το δρόμο της Αβάντων και την πλατεία Ταχυδρομείου με τη ρυθμική πορεία και τη συναυλία που ακολούθησε. Η μαζική, δυναμική και συγκινητική κινητοποίηση διεκδικεί εδώ και τώρα την ολοκλήρωση του νέου κτιρίου και την άμεση μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου.



Στο Δήμο Χαλκίδας, μια σειρά από σχολικά κτίρια είναι ακατάλληλα. Ένα από αυτά είναι και το Μουσικό Σχολείο. Στεγάζεται στο Καλοχώρι-Παντείχι, σε κτίριο που ανεγέρθηκε για τις ανάγκες Βρεφονηπιακού σταθμού, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες σε αίθουσες για τα μουσικά μαθήματα και παρά την προσπάθεια των εκπαιδευτικών συναδέλφων, να υποβαθμίζεται και να αδυνατεί να πραγματοποιηθεί ουσιαστικό παιδαγωγικό, μορφωτικό έργο. Κυβέρνηση, περιφερειακή και δημοτική διοίκηση, έχουν κάνει μπαλάκι τη σχολική κοινότητα, πετώντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο για το νέο κτίριο που ανεγείρεται, ώστε να υποδεχτεί το Μουσικό Σχολείο. Τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια ακούμε υποσχέσεις ότι σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμο και πάντα ως δια μαγείας, νέες παρατάσεις ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια!

Στηρίζουμε τους συναδέλφους μουσικούς, εκπαιδευτικούς και γονείς, τους μαθητές που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κλάδο, το σύνολο της σχολικής κοινότητας, στο δίκαιο και αναγκαίο αίτημα για ολοκλήρωση του νέου κτιρίου και άμεση μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας!