MY KTEO

Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Αλκοόλ και σεξ δεν είναι καλός συνδυασμός- και όχι μόνο για τους λόγους που νομίζεις


Η κατανάλωση αλκοόλ πριν από τη σεξουαλική επαφή είναι σύνηθες "φαινόμενο". Ωστόσο, κάνει καλό στη σεξουαλική εμπειρία ή το αντίθετο;

Λοιπόν, από ό,τι φαίνεται, το αλκοόλ και το σεξ δεν είναι ένας καλός συνδυασμός. Μέχρι στιγμής, γνωρίζαμε ότι το αλκοόλ μας διεγείρει εντείνοντας τη σεξουαλική επιθυμία αλλά η πραγματικότητα είναι ότι μπορεί να έχει αντιπαραγωγικά αποτελέσματα. Αν και μπορεί να είναι ανασταλτικό σε κοινωνικό επίπεδο, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να εμποδίσει τη σεξουαλική ανταπόκριση και να μειώσει την επιθυμία.

Το σεξ ξεκινά από τον εγκέφαλο και το αλκοόλ μπορεί να παρεμβαίνει στις λειτουργίες του εγκεφάλου που είναι απαραίτητες για μια υγιή σεξουαλική ανταπόκριση. Η σεξουαλική επιθυμία είναι μια σύνθετη διαδικασία που ξεκινά με νοητικά ερεθίσματα και το αλκοόλ μπορεί να μεταβάλει αυτή τη διαδικασία. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ λοιπόν, μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες παρεμβαίνοντας στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στύσης και δυσκολίες στην εμπειρία των ερωτικών αισθήσεων. 

Η τακτική κατανάλωση αλκοόλ πριν από το σεξ, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε εξάρτηση από τις ουσίες για σεξουαλική ασφάλεια,  καθώς και σε αισθήματα απογοήτευσης, άγχους και φόβου σχετικά με τη σεξουαλική επαφή. Επιπλέον, η κατανάλωση αλκοόλ πριν από το σεξ αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς οι άνθρωποι είναι λιγότερο ευαισθητοποιημένοι, και άρα είναι λιγότερο πιθανό να λάβουν τις κατάλληλες προφυλάξεις. 



Esquire.gr