MY KTEO

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Με τον σθεναρό και επίμονο αγώνα οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ παραμένουν στις εργασίες τους και συνεχίζουν να παλεύουν για ΛΑΡΚΟ ανοιχτή (ΒΙΝΤΕΟ)


Μια ακόμα επιτυχία, ένα σημαντικό αποτέλεσμα πέτυχαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους με τον σθεναρό, επίμονο και αλύγιστο αγώνα τους.

Παραμένουν στις εργασίες και τα σπίτια τους, κερδίζοντας χρόνο για να συνεχίσουν να παλεύουν για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, για τη ζωή και τις οικογένειές τους, για να μη μαραζώσει ο τόπος τους.

Η συγκλονιστική ενότητα και συσπείρωση των εργαζομένων, το δίκιο, το πείσμα και η αταλάντευτη στάση τους σε κάθε κρίσιμη καμπή, αλλά και η πλατιά εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη είναι αυτά που τους κρατάνε όρθιους 4,5 χρόνια τώρα.

Ο αγώνας αυτός και η τεράστια απήχησή του είναι που στρίμωξαν για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση και ανέτρεψαν ξανά τους σχεδιασμούς της να πετάξει τους εργαζόμενους στον δρόμο και το ταμείο ανεργίας.

Ο αγώνας και το δίκιο των ακλόνητων επιχειρημάτων τους για τις ολέθριες συνέπειες των εγκληματικών σχεδιασμών της κυβέρνησης έφεραν την απόφαση του δικαστηρίου για παραμονή όλων των εργαζομένων στις εργασίες τους μέχρι τις 18 Ιούνη και την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει τα Σωματεία. Απόφαση που ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με τα Σωματεία δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμοστεί.

Η παραμονή στην εργασία έγινε δεκτή στους εργαζόμενους ως δικαίωση του αγώνα τους και της ανυποχώρητης στάσης τους, αλλά και ως δυνατότητα να συνεχίσουν να αγωνίζονται για να καπνίσει ξανά η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ. Η ανησυχία και η αναστάτωση μετατράπηκε σε ανακούφιση και συγκρατημένη αισιοδοξία.

Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να επαναλειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ, να  παραμείνουν στις εργασίες και τα σπίτια τους, για να μη μαραζώσει ο τόπος τους, αξιοποιώντας και τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για συνέχιση του διαλόγου με βάση τις θέσεις των εργαζομένων.

Τα Σωματεία θα προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις, με τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Λάρυμνας να συγκεντρώνονται ξανά στις 10 σήμερα το βράδυ στην πύλη του εργοστασίου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρωθυπουργό ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, δήλωσε:

«Δεσμεύτηκε να τηρήσει την προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων που σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία στις θέσεις εργασίας μας. Δεσμεύτηκε να δει ο ίδιος το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ, της εξεύρεσης επενδυτή, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας και αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας, μέρος της οποίας είναι και η ΛΑΡΚΟ.

Ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ότι δεν θα μεταβληθεί η κατάσταση στους οικισμούς, θα παραμείνει ο κόσμος στα σπίτια του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Και τα σχολεία, ιατρεία και λοιπές παροχές που υπήρχαν μέχρι τώρα στη ΛΑΡΚΟ θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Εμείς προχωράμε σε μαζικές συνελεύσεις να ενημερώσουμε τον κόσμο, να δούμε πώς θα κινητοποιηθούμε το επόμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε τον αγώνα για να συνεχίσει η επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, να παραμείνουμε στα σπίτια μας, να μη μαραζώσει ο τόπος μας».