MY KTEO

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Πανελλήνιες 2024: Τα θέματα που έπεσαν σήμερα στους μαθητές ΕΠΑΛ


Αναρτήθηκαν τα σημερινά θέματα στις πανελλήνιες 2024. Σήμερα οι υποψήφιοι διαγωνίζονται σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο - Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία - Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Τη σκυτάλη των Πανελληνίων 2024 παίρνουν σήμερα οι μαθητές των ΕΠΑΛ που καλούνται να διαγωνιστούν σε μαθήματα ειδικότητας. Ειδικότερα, οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων διαγωνίζονται σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο - Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία - Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Μετά την σημερινή εξέταση οι μαθητές θα απολαύσουν μια ανάπαυλα καθώς θα κληθούν να δώσουν το επόμενο μάθημα ειδικότητας την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιουνίου. Το κενό που καταγράφεται φέτος μεταξύ των ημερών εξέτασης τόσο σε ΓΕΛ όσο και σε ΕΠΑΛ είναι αποτέλεσμα της διεξαγωγής των Ευρωεκλογών 2024 την προσεχή Κυριακή 9 Ιουνίου. Για να διεξαχθεί ομαλά η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να ετοιμαστούν τα σχολεία εκλογικά κέντρα οπότε ήταν αναπόφευκτο να κλείσουν Παρασκευή 7 και Δευτέρα 10 Ιουνίου ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εκλογικές προετοιμασίες.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ μετά το σύντομο διάλειμμα από τις εξετάσεις θα καθίσουν εκ νέου στα θρανία την Τρίτη 11 Ιουνίου για να διαγωνιστούν στα κάτωθι μαθήματα ειδικότητας: Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ), Στοιχεία Μηχανών.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα σε Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο - Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία - Εφαρμογές, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης

Το πρόγραμμα των πανελληνίων
Στη συνέχεια, την Πέμπτη 6 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Όσον αφορά τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, από σήμερα έως και τις 17 Ιουνίου, θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.

Ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Ακολούθως, την Τετάρτη 5 Ιουνίου θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο - Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία - Εφαρμογές και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης.

Σημειώνεται, ότι λόγω των Ευρωπαϊκών Εκλογών της 9ης Ιουνίου θα υπάρξει κενό εξετάσεων μεταξύ 7 και 11 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και μεταξύ 6 και 10 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Χρήσιμες συμβουλές
Εν όψει της έναρξης των εξετάσεων, οι υποψήφιοι είναι σημαντικό να γνωρίζουν βασικά σημεία της διαδικασίας, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά.

Έναρξη και προσέλευση
Υπενθυμίζεται, λοιπόν, ότι η έναρξη των εξετάσεων έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στις 8:30, ωστόσο οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν προσέλθει στις αίθουσες εξέτασης το αργότερο μέχρι τις 8:00. Η διάρκεια της εξέτασης είναι 3 ώρες.

Τα απαραίτητα
Μαζί τους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τα εξής:
  • Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο.
  • Δελτίο εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων.
  • Στυλό μπλε ή μαύρου χρώματος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί μολύβι στις απαντήσεις, παρά μόνον εάν ορίζεται σχετικά από τις οδηγίες των θεμάτων. Οι υποψήφιοι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους γόμα και ξύστρα.
  • Γεωμετρικά όργανα, για τα μαθήματα που χρειάζονται.
  • Ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό.
  • Ρολόι χειρός, αλλά όχι έξυπνο ρολόι (smartwatch).


dnews.gr